Van museum tot debattoernooi

Op het Ignatius houdt het niet op bij de lessen. Ook daarnaast kun je veel interessants meemaken en leren. We gaan bijvoorbeeld regelmatig de school uit naar musea en voorstellingen of voor onderzoek in de omgeving van de school. We doen ook al jaren mee met debattoernooien. Onze leerlingen komen dan vaak thuis met een prijs! Hiervoor hebben ze natuurlijk wel heel hard moeten oefenen.

Ben je sportief of creatief?

Ben je goed in muziek, dan wil je misschien wel meespelen in het orkest en optreden op onze muziekavonden en bij de vieringen. We organiseren ook sportdagen en doen mee aan een hockeytoernooi. Verder is er een enthousiaste toneelgroep, die elk jaar een grote voorstelling houdt. De leerlingen werken dan ook mee aan de decors, de kleding en de techniek. Heel spannend is de Schoolstrijd, waarin de eerste tot en met de vierde klassen het elk jaar tegen elkaar opnemen. Iedereen die dat wil, kan daar laten zien wat hij kan!

Schoolkamp

Al vroeg in het schooljaar ga je met je klas op kamp. Daar leer je door allerlei sport- en spelopdrachten de kinderen uit je klas snel kennen. Er gaan ook twee zesdeklassers mee: die begeleiden je het hele jaar door en zijn je aanspreekpunt.

Sinterklaas

Ook de Sinterklaastijd is op onze school belangrijk. Via ons ‘Sint en Pieten Verhuurbureau’ (waarin je zelf kunt meedoen) zamelen we geld in voor goede doelen. Veel Amsterdamse gezinnen, crèches en scholen worden in die periode door ons bezocht.

Laatste nieuwsDroevig bericht

Vandaag, 13 september, bereikte ons het verdrietige bericht dat onze zeer gewaardeerde collega Ela Kowalczyk na een kort maar hevig ziekbed afgelopen zaterdag overleden is.
Lees meer

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei