Artikelbeheer

Klimaattop op IG

In Glasgow vindt momenteel de klimaattop van Verenigde Naties plaats. Doen landen genoeg om klimaatverandering tegen te gaan? Welke afspraken moeten worden gemaakt? 

 

25 leerlingen uit de 4e en 5e klas hebben de afgelopen twee maanden de caput VN Klimaatconferentie 2021 gevolgd. Zij hebben allemaal een individuele bijdrage (een BIMO) aan de conferentie bedacht en vormgegeven. Een leerling die Economie interessant vindt, bedacht een systeem waarin burgers 'co2-rechten' onderling verhandelen. Een andere leerling, bioloog in de dop, maakte overlijdensadvertenties van diersoorten die op dit moment op uitsterven staan. Nog een andere stelde een brief op waarin hij pleitte voor een vlees-vrije dag in de schoolkantine. En zo nog 22 andere bijdragen.  

  

Donderdag 28 oktober hebben de leerlingen hun bijdrage tentoongesteld in de aula. De leider van de Nederlandse delegatie in Glasgow, Bastiaan Hassing, en de VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling, Aiofe Fleming, namen de bijdragen officieel in ontvangst en gingen met de leerlingen in gesprek 

Terug
Media
  • conferentie glascow 2